středa 25. března 2015

Velikonoce

Celá škola se připravuje na Velikonoční řádění. V úterý 31.3. pořádáme jarmark, na který jsme vyráběli různé velikonoční dekorace. Srdečně vás zveme. A tady jsou ukázky našich prací:





Beseda ke knize

Březen je měsícem knihy a my jsme se proto vypravili do Městské knihovny na besedu se spisovatelkou Danielou Fischerovou. Knihu "Pohoršovna" jsme už znali, protože jsmes i ve škole četli ukázky a moc se nám líbila. Mnoho z nás si knihu také koupilo a nechalo podepsat od autorky. Cestou do knihovny jsme se zastavili na Staroměstském náměstí a řekli si něco o jeho historii.


Člověk

Celý měsíc jsme se věnovali učivu na téma "Člověk". Vše jsme si na závěr zopakovali v našem projektu.



neděle 8. března 2015

Soutěž o jedničky

V lednu a v únoru jsme opět soutěžili. Nejvíce jedniček získal Martin. Mezi nejlepšími byli také: Daniela, Dan Brix, Tereza, Tomáš, Míša.


Astrid Lindgrenová

Při společné četbě jsme dočetli již druhou knihu Pavouček Pája a domluvili jsme se, že si přečteme knihu Děti z Bullerbynu od Astrid Lindgrenové. Proto jsme náš další projekt věnovali této spisovatelce.

Každý si připravil informace a obrázky o této slavné švédské spisovatelce. Na počítačích jsme si na mapě Evropy ukázali Švédsko. Vyznačili jsme trasu Praha – Stockholm a spočítali jsme si cestu autem, kdybychom se tam chtěli vydat. Prohlédli jsme si obrázky Švédska a virtuálně jsme se prošli po jeho hlavním městě.

Vyplnili jsme kvízy a křížovky, které jsme si sami připravili. Paní učitelka nám ukázala různé knihy od této spisovatelky a přečetla ukázky. Celý příjemný den jsme zakončili ukázkou z filmu Pipi dlouhá punčocha.

Spisovatelku už známe velmi dobře a těíme se na příběhy Dětí z Bullerbynu :-)