středa 29. října 2014

Beseda s policií

Prožili jsme jedno zajímavé sektání. Konkrétně s policií. Příslušníci nám předvedli pomůcky, které při své práci využívají a poté se zaměřili na užitečné rady, jak poznat nebezpečného člověka nebo jak se chovat v krizových situacích.

Začátkem listopadu se chystáme na další besedu. Tentokrát o knihách. Každý z nás si přinese svoji oblíbenou knížku a představí ji ostatním spolužákům. 

"Jedničková" soutěž

Klání o největší počet získaných jedniček z matematiky a češtiny probíhá v naší třídě každý měsíc. Plníme těžké úkoly, kvízy, křížovky i hádanky. Ti najpracovitější se pak dočkají vítězství a sladké odměny.


Tři bratři

V říjnu jsme se věnovali také kultuře a navštívili jsme filmové představení. Na programu byla česká pohádka Tři bratři. Všem se nám moc líbila a proto se za ní vydáme ještě jednou. Tentokrát ale na Barrandov, kde se koná výstava k tomuto novému filmu. Navíc si prohlédneme i slavné filmové ateliéry. Už teď se moc těšíme.

Jak nám jde učení...

V matematice nás stále trápí násobilka, kterou si musíme procvičovat i doma. Moc jsme se v ní ale poslední dobou zlepšili. Při hodinách cvičíme při bingu, hrajeme domino nebo kufr. Dobře ale víme, že je stále co zlepšovat a musíme ještě hodně trénovat.

Čeština nám taky dala přes cestu velkou překážku. Vyjmenovaná slova. Všichni jsme si na ně pořídili zvláštní notýsek. Je to opravdu hodně učení, ale určitě to všichni zvládneme:-)

Teď se můžete podívat, jak se nám vedlo při výtvarné výchově a při hodinách ČsP.







Projekty

Od začátku školního roku jsme už stihli zrealizovat dva projekty. V prvním jsme se věnovali zvířatům a ve druhém jsme svoji pozornost upnuli na dvě významné literární osobnosti – Boženu Němcovou a Karla Jaromíra Erbena. Zapojila se skutečně celá třída a všichni jsme si rozšířili své znalosti.


























Máme nové stránky!!!

Chcete vědět, co práve probíráme nebo jak se nám daří? Tak to jste tu správně! Od začátku školního roku už uběhly dva měsíce a my máme za sebou plno práce.

středa 8. října 2014

Zkouška

Milé děti a rodiče,

toto je zkouška naší nové webové stránky.Zde vás budeme informovat o zajímavostech z naší třídy.