úterý 9. prosince 2014

Projekt – Voda

Dnes jsme tvořili projekt o vodě, která je základní podmínkou pro život. Pracovali jsme ve trojicích a výsledky naší práce si můžete prohlédnout:




neděle 23. listopadu 2014

Šípky

Podzim sice už za měsíc skončí. My jsme si ho proto ještě připomněli při výtvarné výchově. Podívejte se, jak se nám výkresy povedly. Při jejich tvorbě jsme navíc použili netradiční techniku – s pomocí otisků prstů.


pondělí 17. listopadu 2014

Oslava

Minulý týden slavili svátek všichni Martinové. A protože u nás ve třídě také jednoho máme, uspořádal pro nás přímo ve třídě malou oslavu. A i když nepřijel na bílém koni, připili jsme si a dali si pár dobrých sladkostí. Tomáš navíc zároveň slavil svoje narozeniny, a také přinesl něco dobrého. Oběma oslavencům jsme společně zazpívali, popřáli jim všechno nejlepší a moc jsme si to užili.






Barrandov

Naši návštěvu Barradnovských ateliérů jsme si moc užili. Nejdříve jsme si prohlédli výstavu k filmu Tři bratři, který jsme nedávno zhlédli v kině. K vidění byly originální kostýmy i rekvizity. Slečna průvodkyně nám navíc hezky popsala, jak se takový film natáčí a přidala také pár veselých historek, které se při filmování stávají.

 Poté procházka pokračovala do dalších ateliérů. Navštívili jsme tak například improvizivané náměstí v Římě, kde se natáčel jeden historický film. Mohli jsme tak pozorovat, kde jsou instalovány kamery nebo kde se pohybují samotní herci.

 Naše další cesta vedla do kostymérny, kde bylo nespočet krásných kostýmů, včetně princeznovských šatů ze slavných pohádek, jako Tři oříšky pro Popelku a další. Do školy jsme se vraceli plni zážitků a pěkných vzpomínek.




neděle 9. listopadu 2014

Hudebka nás baví!!!

V pátek jsme si při hudební výchově zazpívali, zopakovali si noty a na závěr hodiny jsme tancovali. Martin nám dělal "dýdžeje" a pouštěl nám naše oblíbené písničky.






ČSP


čtvrtek 6. listopadu 2014

Beseda o knížkách

Ve třídě jsme uspořádali první besedu o našich oblíbených knihách. Každý si do školy přinesl svoji nejoblíbenější knížku a ostatním o ní povyprávěl. Všichni jsme se navzájem inspirovali a máme jasno, co si příště v knihovně půjčíme...